Home » زمینه های فعالیت » فرآوری

نوشته شده در26 فروردین 1401

فرآوری
زمان مطالعه:6دقیقه

این مقاله در زبان های دیگر نیز موجود است:

کارخانه فلوتاسیون سرب، روی و مس

کارخانه فلوتاسیون شرکت معادن سرمک در سال 1352 توسط کشور فرانسه با ظرفیت 150 تن در روز ساخته شد  با گذشت زمان وبا توجه به کشف ذخایر جدید سرب در معدن آهنگران و تغییر  قیمت های جهانی کنسانتره تولیدی، ، این شرکت با اتکا به نیروهای متخصص و با تجربه خود نسبت به افزایش ظرفیت آن اقدام  نمود.

این کارخانه در حال حاضر توانایی فلوتاسیون روزانه حدود 500 خوراک ورودی را دارد. علاوه بر این این شرکت در سال 98 اقدام به تاسیس کارخانه دوم فلوتاسیون به منظور افزایش ظرفیت کارخانه  به ظرفیت هزار تن خوراک ورودی توسط عوامل شرکت نمود که این دو خط به صورت مجموع قادر به فلوتاسیون روزانه حدود 1500 تن خوراک ورودی به کارخانه می باشند. لازم به ذکر است این کارخانه قادر به فلوتاسیون نرمه های باطله سنوات قبل بوده و حدود 80% خوراک کارخانه  از سد باطله سالهای قبل کارخانه فلوتاسیون تامین می شود.

این شرکت به عنوان اولین شرکت در زمینه واردات و بومی سازی سلولهای فلوتاسیون ستونی با تکنولوژی نوین در زمینه تولید حباب های ریز هوا به وسیله نوعی خاصی از اسپارجر می باشد که قادر به فلوتاسیون خوراک ورودی با راندمان بالاتری نسبت به سلولهای مکانیکی می باشد.

کارخانه فلوتاسیون شامل بخش خردایش و آسیاکنی و فلوتاسیون می باشد که عمده خوراک ورودی کارخانه، کانسنگ استخراج شده از معدن آهنگران می باشد.  این شرکت دارای دو خط مستقل خردایش می باشد که تجهیزات این خطوط خردایش، شامل انواع سرند های طبقه بندی، فیدر ها، سنگ شکن فکی، سنگ شکن مخروطی و آسیا های گلوله ای با اندازه و ظرفیت های مختلف به همراه سیکلون های طبقه بندی می باشد.

در بخش خردایش و آسیا کنی، خوراک ورودی ابتدا توسط سنگ شکن های فکی خرد شده و به وسیله نوار نقاله بر روی سرند طبقه بندی می شود و بخش زیر 12 میلی متر به داخل بونکر آسیا ها هدایت شده و مواد بالای 12 میلی متر به داخل سنگ شکن مخروطی هدایت شده و پس از آن مجدداً با بازگشت به روی سرند و ادامه سیکل، به داخل بونکر آسیاب هدایت می شود.

مواد بعد از آسیا و رسیدن به اندازه ابعادی مد نظر توسط سیکلون های طبقه بندی شده و ته ریز سیکلون مجددا به داخل آسیا هدایت می شود و سرریز سیکلون ها وارد تانک ها آماده سازی فلوتاسیون شده و که در آن مواد شیمیایی مختلفی مانند انواع کف ساز، کلکتور ها و کمک کلکتورها، بازداشت کننده و فعال کننده ها مانند روغن کاج، امیل اگزانتات پتاسیم و سولفور سدیم و …) آماده سازی شده و پالپ وراد سلولهای فلوتاسیون می شود در این کارخانه انواع مراحل فلوتاسیون اولیه (رافر)، رمق گیری کنسانتره ( اسکاونجر) و مرحله شستشوی کنسانتره تولیدی (کلینر) در چندین مرحله وجود دارد و تنها کارخانه در نوع خود می باشد که در این کارخانه امکان فلوتاسیون و تولید چهار نوع کنسانتره کربناتی و سولفوره سرب و روی به صورت مستقل  می باشد.

 

کارخانه تولید پودر مکانیزه قیرطبیعی و فعالیتهای فرآوری آن:

شرکت معادن سرمک یکی از بزرگترین تولیدکنندگان قیر طبیعی (گیلسونایت) در ایران است  به همین منظور،این شرکت فعالیتهای مختلفی از جمله احداث  سه خط تولید پودر مکانیزه و انجام فرایندهای زیادی برای کاهش خاکستر  و بالا بردن خلوص این ماده ارزشمند معدنی مانند فلوتاسیون انجام داده است.

کارخانه فرآوری قیر طبیعی در بخش بیستون استان کرمانشاه در کنار جاده اصلی قرار گرفته است و دارای امکانات و تجهیزات مناسبی جهت میکرونیزه سازی قیر طبیعی با سه خط خردایش و پودر سازی شامل دستگاه آسیای ریموند و تجهیزات بسته بندی در کیسه های 25 کیلوئی و  وبه صورت جامبو بگ و پالتایز (به همراه تسمه کشی، شرینک و کارتن پلاست کف و رو) و هم چنین مجهز به سیستم های به روز غبارگیر، رطوبت گیر و کاهش خاکستر می باشد. این کارخانه، ظرفیت تولید سالانه 30،000 تن پودر میکرونیزه و به صورت بسته‏ بندی شده در کیسه های 25 کیلوئی جامبوبگ می باشد.

 

سیستم جدایش واسطه سنگین ( Heavy media ) :

شرکت معادن سرمک جزء اولین  شرکت ها در زمینه استفاده از سیستم جدایش و تغلیظ به روش واسطه سنگین ( هوی مدیا) در ایران می باشد. سیستم واسطه سنگین روشی جدایش ثقلی بوده و در آن واسطه های سنگین توسط فروسیلیس تولید شده و در داخل های سیکلون واسطه سنگین ذرات سنگین و سبک بر اساس نیروی گریز از مرکز و هم چنین اختلاف در وزن مخصوص قابل جداسازی می باشد.  از جمله مزایای روش واسطه سنگین می توان به ظرفیت نسبتاً بالا، هزینه عملیاتی پایین، کارایی بالا، نسبت پرعیارسازی خوب، عدم استفاده از مواد شیمیایی در آن و دوستار محیط زیست بودن آن اشاره کرد.

واحد آزمایشگاه مواد معدنی :

با توجه به حوضه وسیع معدنکاری در شرکت معادن سرمک نیاز به آزمایشگاه اجتناب ناپذیر می باشد. بنابراین این شرکت سالهاست در زمینه آنالیزهای شیمیایی مواد معدنی فعالیت می کند و در حال حاضر مجهز به دستگاه های پیشرفته و به روز آنالیز شیمیایی از جمله دستگاه جذب اتمی( Atomic Absorption ) دستگاه XRD و دستگاه ICP  می باشد و در این زمینه تأییدیه های لازم از جمله گواهی ISO17025(گواهی مدیریت کیفی در آزمایشگاه) را اخذ نموده است. همچنین این شرکت آزمایش‏های فرآوری در مقیاس آزمایشگاهی، جیگ، میز مغناطیسی و فلوتاسیون را انجام می دهد.

آزمایشگاه قیر معدنی :

این شرکت دارای آزمایشگاه مجهز جهت آنالیز و آزمایش قیرطبیعی جهت تعیین میزان خاکستر، رطوبت، انواع حلالیت‏ قیر و دانه ‏بندی می‏باشد و در این زمینه تأییدیه های لازم از جمله گواهی ISO17025 (گواهی مدیریت کیفی در آزمایشگاه) را اخذ نموده است.

طراحی و ساخت و نصب دستگاههای خردایش و فراوری مواد معدنی :

این شرکت توانایی طراحی و ساخت انواع سلول‏های فلوتاسیون مکانیکی، جی‏سل، ستونی ، همزن‏ها، پمپ‏ها ،ماردون،بگ فیلتر، اسیاب ریموند، انواع اسیاب و خطوط فرآوری موادمعدنی را دارد.

برای مطالعه بیشتر، می توانید عناوین زیر را هم مطالعه کنید:

 فن­آوری تولید کنسانتره آهن و آهن اسفنجی از منابع کم عیار هماتیت با استفاده از کوره RHF

خلاصه ای از فرآیند  تو لید آهن اسفنجی از خاک های  کم عیار آهن  با استفاده از روش های نوین کوره احیای اصلاح شده و کوره در شرکت معادن سرمک

کوره احیای شرکت سرمک در فرآوری خاک های کم عیار روی

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.