Home » بخش بازرگانی سرمک » پودر مواد معدنی » پودر بنتونایت

نوشته شده در27 فروردین 1401

پودر بنتونایت
زمان مطالعه:8دقیقه

این مقاله در زبان های دیگر نیز موجود است:

بنتونیت (بنتونایت )

شرکت معادن سرمک با سابقه ای بالغ بر 46 سال فعالیت مستمر در امر تولید پودرهای صنعتی و معدنی مورد مصرف در صنایع مختلف با مجهزترین دستگاههای تولیدی و تمام اتوماتیک و مدرن ،آزمایشگاه تحت استاندارد های بین المللی با استخراج و فرآوری مواد معدنی و تولید انواع پودر با مشخصات کیفی منطبق با استانداردهای جهانی میباشد.

در حال حاضر این شرکت با 3 خط تولیدی فعال ، تولید پودرهای باریت ، بنتونیت‌، کربنات کلسیم ، آهک هیدراته ،گیلسونایت، هماتیت میکرونیزه را بر اساس نیاز و مشخصات مشتریان تولید مینماید .

عمده مصرف محصولات فوق در صنعت حفاری چاههای نفت و همچنین در سد سازی – لاستیک سازی ، لنت سازی ، متالوژی و ریخته گری ، شیشه ، غذای دام  ،  رنگ سازی ، تصفیه آب ، روغن سازی ، نیروگاه های برق ، پالایشگاه میباشد.

 سعی و تلاشی که در بهبود کیفیت محصولات داشتیم باعث گردید که این شرکت موفق به دریافت گواهینامه ایزو در مدیریت کیفیت از معتبرترین کمپانی ها گردد

فروش بنتونیت

برای خرید با کیفیت ترین و خالص ترین خاک و پودر بنتونیت در مش بندی های مختلف و به صورت بسته بندی شده و یا فله ای با ما تماس بگیرید. قیمت فروش بنتونیت بستگی  به این عوامل دارد:

  • خلوص
  •  رنگ بندی محصول (سفید و کرم)
  •  دانه بندی یا مش بندی
  • نوع بسته بندی (فله ، کیسه ، جامبوبگ)

ما آمادگی عرضه این محصول به کارخانجات و مصرف کنندگان داخلی از جمله صنعت نفت ، و همچنین همکاری نزدیک با تجار و صادرکنندگان گرامی برای صادرات به کشور های هدف را داریم.

  انالیز پودر بنتونایت(بنتونیت) استاندارد API:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

انالیز پودر بنتونایت(بنتونیت) استاندارد OCMA:

         

بنتونیت چیست؟

بنتونیت (Bentonite) نوعی خاک معدنی آتشفشانی و بسیار کاربردی می باشد که حداقل از 85% خاک رس تشکیل شده است. ویژگی اصلی خاک بنتونیت این است که در صورت تماس با آب و مایعات متورم می شود. این ماده  ترکیبی از چندین کانی معدنی مختلف است. از لحاظ فیزیکی دارای دانه بندی های مختلف ، بی بو و سفید مایل به کرم رنگ می باشد. در طبیعت ، نا خالصی هایی چون پتاسیم ، سدیم ، آلومینیوم و کلسیم دارد

به علت وجود پیوندهای ضعیف واندروالسی میان لایه‌های بنتونیت، آن‌ها به راحتی بر روی یکدیگر می‌لغزند که این باعث می‌شود بنتونیت در اثر لمس چرب به نظر برسد. از طرفی این ویژگی سبب می‌گردد که ذرات بنتونیت در محیط آبی بین هفت تا بیست برابر حجم خود آب جذب کرده و متورم شوند. دلیل اصلی تورم بنتونیت‌ها جذب آب در لایه‌های سطحی به واسطه هیدراتاسیون کاتیون‌های قابل تعویض و در نهایت جدا شدن لایه‌های شبکه در نتیجه نیروی دافعه مشابه فشار اسمزی (این مرحله تورم اسمزی نام دارد) است. تورم بنتونیت‌ها پس از هیدراتاسیون آن‌ها اتفاق می‌افتد. بنتونیت در آب گرم‌تر سریع‌تر فعال می‌شود. اندازه ذرات پراکنده بنتونیت ۲ میکرون می‌باشد. بنتونیت می‌تواند دفعات بسیار زیادی آب جذب کرده و مجدداً خشک شود بدون آن که خاصیت متورم شدن خود را از دست دهد. هر گرم از این ترکیب دارای سطح بزرگ ۶۰۰ تا ۸۰۰ متر مربع است.

 انواع بنتونیت

این ماده با توجه به نوع ساختار و همچنین ناخالصی های موجود در آن به 2 دسته کلی تقسیم بندی می شود:

بنتونیت سدیمی (سدیک) : ناخالصی قالب آن عنصر سدیم بوده و جاذب رطوبت است و در اثر جذب آب ، به میزان زیادی منبسط می شود. کاربرد اصلی آن در حفاری چاه های نفت و گاز بوده و به عنوان یک عایق طبیعی نیز کاربرد دارد.
بنتونیت کلسیمی : جاذب یون در محلول ها است و برای یون زدایی استفاده می شود. بر خلاف نوع سدیمی ، به جای جذب آب ، می تواند چربی ها و روغن ها را جذب نماید بنابراین به عنوان یک شوینده صنعتی در صنایع تولیدی مصرف می شود.

مصارف و کاربرد های بنتونیت:

بنتونایت سدسازی – Bentonite for Dam construction

بنتونایت سدسازی قابل استفاده در دیوار آب بند سدها، ساخت بتن پلاستیک و … میباشد. این بنتونایت با بهترین کیفیت و طبق استانداردهای تعریف شده از طرف مشتریان قابل تولید است.

بنتونایت حفر تونل – Bentonite for Tunnel boring

این نوع خاص از بنتونایت در آب بندی دیوار های تونل و عایق کاری و جلوگیری از ریزش دیواره ها مورد استفاده میباشد.

بنتونیت چاه ارت یا اکتیو

این ماده در برابر جریان الکتریسیته مقاومت اندکی داشته و خاصیت تیکسوتروپیک دارد به همین خاطر از دوغاب آن در ساخت چاه ارت و برای پر کردن اطراف میله های الکترود استفاده

می شود و جایگزین ارزان قیمت ذغال و نمک در سیستم ارتینگ است

دوغاب بنونیت در چاه ارت به عنوان یک مادهٔ کم‌مقاومت استفاده می‌شود که الکترود زمین در آن قرار می‌گیرد. بنونیت حفره‌های اطراف میلهٔ زمین را پر می‌کند تا مقاومتش پایین بیاید. بنونیت به علت داشتن خاصیت تیکسوتروپیک پس از مدتی راکد ماندن، ژل می‌شود و شسته نخواهد شد. بنونیت مقاومت الکتریکی پایینی دارد و در شرایط معمولی خشک نمی‌شود. .

بنتونیت در حفاری چاه نفت 

بنتونیت سدیک از مهم ترین اجزاء گل حفاری می باشد زیرا دارای خواص مختلفی همچون تعلیق پذیری ، آب بندی مناسب و جذب بالا است. این ماده با پوشش دهی دیواره چاه های نفت و

گاز ، مانع ایجاد ترک و شکاف و در نتیجه ریزش چاه شده و همچنین موجب چرب شدن مته ها و خروج مواد زائد از چاه می گردد.

بنتونایت گندله سازی – Bentonite for Molding – Premium grade

به علت اینکه دارای خاصیت چسبندگی بسیار مناسبی است از آن برای گرانول سازی یا گلوله نمودن سنگ آهن به میزان 8 کیلوگرم برای 1 تن کانی آهن استفاده می نمایند. برای این منظور بنتونایت را به صورت مرطوب با کنستانتره سنگ آهن مخلوط کرده و از روی صفحه مدور گردان عبور می دهند.در حدود 23درصد از کل بنتونیت سدیم دار استخراج شده در جهان برای تولید گندله آهن (پلت سنگ آهن) مصرف می شود.

بنتونیت در صنعت ریخته گری فلزات  Bentonite for Molding

بنتونایت به دلیل خواص نرم بودن، تورم پذیری و چسبندگی کاربردهای زیادی دارد، ماسه ریخته گری به تنهایی قابلیت چسبندگی ندارد و در موقع ریخته گری و یا قبل از آن از هم پاشیده می شود که برای جلوگیری از این مشکل مقدار 15% بنتونایت به ماسه ریخته گری اضافه می شود.نوع سدیم دار آن دارای خاصیت چسبندگی و پلاستیسیته مناسبی بوده و مقاومت ماسه را در ساخت قالب های ریخته گری افزایش می دهد. از ترکیب 6 تا 8 درصد بنتنیت با ماسه برای این منظور استفاده می شود.

بستر حیوانات اهلی

خاک بنتونیت جاذب رطوبت بوده به همین دلیل از آن به عنوان بستر گربه و سایر حیوانات اهلی و خانگی به دلیل نرم بودن و جذب فضولات استفاده می گردد. به دلیل مشابه در حشره کش ها ، دفع زباله و پایدار نمودن خاک هم مصرف می شود.

مصارف کشاورزی بنتونیت

کاربرد آن در کشاورزی و تولید کود های مختلف نیز بسیار گسترده است. تولید برخی از انواع کود کشاورزی همچون گوگرد بنتونیت دار ، تولید سموم و بهبود شرایط فیزیکی خاک از جمله کاربرد های آن در کشاورزی است. در حدود 2 درصد از کل تولید این کانی معدنی در تقویت زمین های کشاورزی مصرف می شود.

تصفیه و رنگبری 

در تولید روغن های نباتی و همچنین در صنایع پتروشیمی ، این ماده به دلیل خاصیت کاتیونی و رنگبری آن کاربرد دارد.

بنتونیت در ساخت و ساز و عمران

بنتونیت در امور ساختمانی به عنوان یکی از مصالح در ساخت دیوار و ملات سازی و روان سازی بتن کاربرد دارد. ملات آن از تحرک آب در داخل خاک جلوگیری می نماید و شکاف ها را پوشش می دهد. همچنین در درز گیری استخر های آب ، ترکیب با سیمان ، تولید بتن پلاستیک ، تولید سنگ نسوز و … مصرف می شود.

بنتونیت خوراک دام

از این ماده برای تولید غذای خشک و فشرده دام و طیور استفاده می نمایند. مصرف آن سبب افزایش شیردهی گاو ، افزایش کیفیت تخم مرغ و افزایش پشم گوسفندان می شود.

سایر کاربرد ها و مصارف بنتونیت

در حدود 2 درصد از این ماده در صنایع غذایی برای نوشابه سازی و صنعت قند مصرف می شود. همچنین در صنایع شیمیایی ، تصفیه فاضلاب کارخانجات تولید کاغذ ، کاشی و سرامیک ، در صنایع دارویی برای تولید پودر ها و کرم ها ، به عنوان فیلر و سیلانت در عایق کاری و … کاربرد دارد.

در گذشته در کشورمان از بنتونیت به جای صابون استفاده می شده است. این ماده که گل سرشوی نام داشته به عنوان یک پاک کننده و نرم کننده پوست و مو مصرف می شده است.

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.